PWM duty cycle bedienbaar via puls contact (Up, Down, Enable)

Nieuw product

Bedien PWM Duty cycle van 0% tot 100% met 3 ingangen. Min/max, frequentie en snelheid is instelbaar. 

Meer details

  • Lowside (-) up to 2 Amps
  • Lowside (-) up to 8 Amps
  • Highside (+) up to 2 Amps

Volumekorting

AantalKortingU bespaart
12 40% Tot €840.00

Meer informatie

Door middel van relais of knoppen kunt u de PWM uitgang regelen in de gewenste duty cycle. PWM frequentie, min/max duty cycle, inverteren, slow-start kan eenvoudig via het display door de gebruiker zelf ingesteld worden. Geschikt tot max 8 ampère en een spanning tussen 7 en 32 volt DC.

Op de module zijn er 3 ingangen beschikbaar die dienen voor up, down en enable bediening van het PWM signaal. Het PWM signaal kan gebruikt worden voor het besturen en bedienen van een elektromotor, lampen, (hydraulische) valves, Caterpillar (CAT) generators tbv. gashendel bediening en meer.

Werking

De ingangen worden actief gemaakt, door de betreffende ingang 1, 2 of 3 naar de nul (0 volt) te trekken. Dit betekend bij een schakelaar of relais, dat u de ene kant van de schakelaar aan de 0 volt verbindt, en de andere kant van de schakelaar rechtstreeks naar de betreffende ingang. 

Wanneer de "enable" ingang niet actief is, is de duty cycle uitgang niet bedienbaar met de "up" en "down" ingangen. In deze stand zal de uitgang gefixeerd blijven op de ingestelde waarde die aan te passen is in het menu onder "PWM START UP". Als u bijvoorbeeld 50% instelt bij dit menu, zal de uitgang gefixeerd blijven op 50% wanneer de enable ingang niet actief is.

Wanneer de "enable" ingang wel actief is, dan kunt u de duty cycle uitgang bedienen met de ingangen "up" en "down".

Het verloop snelheid van de uitgangen is in te stellen via het menu "ramp-up" en "ramp-down". Hoe hoger het getal in dit menu, hoe langer het duurt voordat de uitgang zijn eindpunt bereikt. In dit menu, stelt u het aantal seconden in, dat het duurt om van 0% duty cycle naar 100% duty cycle te gaan. Stelt u bijvoorbeeld 16 seconden in, dan zal de uitgang van 0% naar 100%, 16 seconden duren, en van 50% naar 100% 8 seconden.

PWM frequentie

Fabrieks af is de PWM frequentie ingesteld op 497Hz. Dit is veelal de beste frequentie voor de meeste toepassingen. Mocht u de frequentie willen aanpassen, dan kan dit via het menu "PWM FREQ". De frequentie is in te stellen tussen 100Hz en 30kHz in stappen van 1Hz.

Duty Cycle onder- en bovengrens

Via het menu, kunt u instellen wat de maximale en minimale duty cycle mag worden. U kunt dit instellen via het menu "PWM MINIMUM" en "PWM MAXIMUM". Bereik is tussen 0% en 100% in stappen van 0.2%. 

Opslaan instellingen

Alle instellingen die u in het menu aanpast, dienen opgeslagen te worden via het menu "SAVE?". Ga naar het menu "SAVE?", druk op de knop "OK", selecteer "YES", druk op "OK" en er komt nu een bevestiging "OK" wat betekent dat alle ingestelde parameters zijn opgeslagen. Indien u dit niet doet, dan zal na een voeding uitval of het indrukken van de reset knop, alle instellingen verloren zijn.

Display

Bij opstarten staat er standaard in het display gegevens. De eerste regel geeft aan hoeveel % duty cycle op de uitgang actief is. De 2e en 3e regel is voor intern gebruik en de 4e regel geeft aan of de ingangen actief zijn of niet. Een 0 geeft aan dat de ingang niet actief is, een 1 geeft aan dat de ingang actief is gemaakt.

Fabrieksinstellingen

Mocht u terug willen naar de fabrieksinstellingen, dan kunt u de knop "UP" en "DWN" ingedrukt houden en tegelijkertijd kort drukken op de knop "RESET". U krijgt een bevestiging op het display "RESET OK" wat betekent dat het gelukt is. Laat de knop "UP' en "DWN" pas los na de bevestiging in het display.

Connection

Screw

Terminal #No.

Description

Screw

Terminal #No.

Description

1

Power 12/24v + (PLUS)

7

PWM OUTPUT CHANNEL 1

2

Power 12/24v – (MIN)

8

0v output (max 1 Amps, unfused)

3

0v output
(internally connected to screw terminal #2 by 8AF fuse)

9

PWM OUTPUT CHANNEL 2

4

0v output (max 1 Amps out, unfused)

10

Do not connect.

5

Input 1 (UP)

11

Do not connect.

6

!!Do not connect!! (3.3 volts output)
Note:Any voltage higher than 5 volts damages product.

12

Do not connect.

A1

Input 2 (DOWN)

B1

Not available.

A2

Input 3 (ENABLE)

B2

Not available.

A3

Input 4 (not used)

B3

Not available.

C1

Not available.

 

 

C2

Not available.

 

 

C3

Not available.

 

 

Eigenschappen

Kies bij de bestelling of u PWM in de MIN of PLUS wilt hebben. Bij vragen kunt u contact opnemen. PWM in de MIN betekent dat de PWM uitgang de spanning naar de 0v trekt. PWM in de plus betekent dat de PWM uitgang de spanning naar de + (PLUS) ingang trekt.

Note: Het display gaat vanzelf uit na enkele minuten. Door het drukken op een willekeurige knop gaat deze weer aan.